• Nederlands
  • Engels

Duurzaamheid in bakkerij op een kantelpunt

20-07-2015

"Duurzaamheid. Hernieuwbare energie. No food to waste. Hippe termen die overal de kop opsteken. Eco is het nieuwe cool, bedrijven pakken ermee uit. Ook in de bakkerijwereld?" Op uitnodiging van Debic E-zine praatte Food2Future mee in een rondetafelgesprek met twaalf bakkerijprofessionals uit Nederland en Vlaanderen.

Conclusie: Alle aanwezigen vinden duurzaamheid belangrijk voor de toekomst van de bakkerijsector. Duurzaamheid wordt vooral geïnterpreteerd als energiebesparing en afvalvermindering in de bakkerij zelf. Daarmee is veel en vaak ook snel winst te behalen. Thema’s transparantie, duurzame inzetbaarheid van medewerkers, duurzame grondstoffen en minder waterverbruik staan minder sterk ‘op het netvlies’ bij de bakkerijondernemers. Op enkele uitzonderingen na zit het duurzaamheidsdenken nog niet in de ‘genen’.