• Nederlands
 • Engels

Uw bedrijf klaar voor de toekomst

MVO-aanpak op maat

Als u eenmaal hebt besloten dat u serieus werk wilt maken van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), dan wilt u ook snel een volledig en concreet overzicht van de mogelijkheden voor uw bedrijf. Maar waar begin je bij een thema dat zo breed en divers is? En welke van de vele beschikbare keurmerken, certificaten, screening tools en rekenmodellen bieden nu echt meerwaarde voor uw bedrijf? De veelheid aan onderwerpen en de uitgebreide informatie hierover kan verlammend werken. Door gebrek aan overzicht en onvoldoende focus komen goede intenties vaak niet goed van de grond.

Met een grondige bedrijfsscan creëert Food2Future orde in deze “chaos” waardoor u snel inzicht krijgt in wat u te doen staat om MVO succesvol te integreren in uw dagelijkse bedrijfsvoering. De aanpak wordt aangepast aan uw wensen en de aard van het bedrijf, maar richt zich altijd op 3 domeinen: Bezieling (vanuit inspiratie en visie), Kennis (zorgt voor overzicht en focus) en Organisatie (van actie, evaluatie en communicatie). Hierdoor is het resultaat altijd een concreet en uitvoerbaar plan dat past bij het DNA van uw bedrijf.

Heeft u interesse in een dergelijk traject? Ik kom graag een keer langs voor een gratis intakegesprek. Ook een MVO-inspiratiesessie voor uw management en/of middenkader behoort tot de mogelijkheden.


Projectmanagement

Heeft u al een helder beeld van uw duurzaamheidsdoelstellingen, maar heeft u behoefte aan een professional die plannen om kan zetten in acties en concrete resultaten? Ook dan bent u bij Food2Future aan het juiste adres. U kunt Food2Future inzetten voor het coördineren van een project gericht op een specifiek MVO thema. Denk bijvoorbeeld aan:

 • het uitvoeren van een verspillingsanalyse,
 • het begeleiden van een stakeholdersanalyse,
 • het in kaart brengen van de mogelijkheden voor het verduurzamen van uw grondstofkeuze,
 • het toewerken naar een specifieke richtlijn, keurmerk of certificering (zoals ISO26000 zelfverklaring, MVO pretatieladder, Milieukeur, Keurmerk Sociale Onderneming, etc.),
 • het opzetten van een afvalbeheersplan en/of het valoriseren van afvalstromen,
 • productherformulering t.b.v. de gezondheid van de consument; etc.

Ondersteuning aan brancheverenigingen en coöperatieven

Food2Future neemt u graag werk uit handen door de ins- en outs rondom een specifiek MVO thema voor u uit te zoeken en vertalen naar relevant en begrijpelijk advies voor uw leden. Andere mogelijke diensten zijn:

 • het vezorgen van MVO workshops en seminars,
 • het organiseren van een MVO inspiratietour voor uw leden en/of medewerkers,
 • het inhoudelijk ondersteunen van uw medewerkers bij overleg met (andere) brancheorganisatie of overheidsinstanties, en
 • het praktisch vormgeven van het MVO beleid van uw eigen organisatie.

Publicaties

Interview Debora van Zee "MVO draagt bij aan kwaliteit" (Vleesmagazine, april 2016)

Interview Debora van Zee "MVO draagt bij aan kwaliteit" (Bakkerswereld, januari 2016)

Interview Debora van Zee "Bakker en chef klaar voor de toekomst met Food2Future" (Debic, juli 2015)