• Nederlands
 • Engels

Uw bedrijf klaar voor de toekomstStrategie & Planning

Als u eenmaal hebt besloten dat u serieus werk wilt maken van duurzaamheid of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), dan wilt u ook direct aan de slag. Maar waar begin je bij een thema dat zo breed en divers is? En hoe zorg je voor een aanpak met draagvlak? Welke hulpmiddel bieden toegevoegde waarde voor uw bedrijf? Door gebrek aan overzicht en onvoldoende focus komen goede intenties vaak niet goed van de grond.

Food2Future creëert orde in deze “chaos” waardoor u snel inzicht krijgt in wat u te doen staat om Duurzaamheid succesvol te integreren in uw dagelijkse bedrijfsvoering. De aanpak wordt aangepast aan uw wensen en de aard van het bedrijf, maar richt zich altijd op 3 domeinen: Bezieling, Kennis en Organisatie.

Het resultaat is altijd een concreet en uitvoerbaar plan dat past bij het DNA van uw bedrijf.

Wilt u weten welke stappen u kunt zetten? Ik kom graag een keer langs voor een gratis intakegesprek. Ook een MVO-inspiratiesessie voor uw management en/of middenkader behoort tot de mogelijkheden.


Projectmanagement

Heeft u al een helder beeld van uw duurzaamheidsdoelstellingen, maar heeft u behoefte aan een professional die plannen om kan zetten in acties en concrete resultaten? Ook dan bent u bij Food2Future aan het juiste adres. U kunt Food2Future inzetten voor het coördineren van een project gericht op een specifiek MVO thema. Denk bijvoorbeeld aan:

 • het uitvoeren van een verspillingsanalyse,
 • het begeleiden van een stakeholdersanalyse & -dialoog,
 • het in kaart brengen van de mogelijkheden voor het verduurzamen van uw grondstofkeuze (voldoen aan het IMVO voedinsgmiddelenconvenant ),
 • het toewerken naar een specifieke richtlijn, keurmerk of certificering (zoals ISO26000 zelfverklaring, MVO pretatieladder, Milieukeur, Keurmerk Sociale Onderneming, etc.),
 • projectmanagement voor het valoriseren van afvalstromen,
 • productherformulering t.b.v. de gezondheid van de consument; etc.

MVO onderhoudscontract

U heeft een MVO beleid geformuleerd en ook de experts in huis om dit beleid ten uitvoering te brengen. Toch gaat het niet zo voorspoedig als u zou wensen. Het blijkt lastig focus te bewaren. Vaak komt dit omdat u 1000 en 1 dingen andere dingen op uw bord heeft. De meer lange termiijn doelen van het MVO beleid raken in de waan van de dag al snel ondergesneeuwd.

Met het Food2Future MVO onderhoudscontract borgt u de voortgang op uw MVO ambities, door:

 • Periodieke evaluatie van uw MVO beleid via 'MVO-werksessies' met uw eigen MVO-kernteam. Afhankelijk van uw wensen is dit 2 tot 8 keer per jaar.
 • Ondersteuning bij in het oplossen van problemen en het monitoren van de voortgang.
 • Proactief geinformeerd worden over externe ontwikkelingen die relevant zijn voor uw bedrijfs-specifieke MVO ambities.

U betaalt hiervoor een vast berag per jaar. Dit abonnement is vooral geschikt voor bedrijven duidelijke stappen willen zetten in hun duurzame ontwikkeling, maar niet de middelen of de ambitie hebben om hiervoor een dedicated MVO manager aan te stellen.


Ondersteuning aan brancheverenigingen en coöperatieven

Food2Future neemt u graag werk uit handen door de ins- en outs rondom een specifiek MVO thema voor u uit te zoeken en vertalen naar relevant en begrijpelijk advies voor uw leden. Andere mogelijke diensten zijn:

 • Inhoudelijke ondersteuning van uw beleidsmedewerkers bij overleg met (andere) brancheorganisatie of overheidsinstanties,
 • projectmanagement en uitvoerende ondersteuning op specifieke thema's (Voedselverspilling, Voeding & Gezondheid, IMVO),
 • het vezorgen van MVO workshops en seminars, en
 • het organiseren van een MVO inspiratietour voor uw leden en/of medewerkers.

Publicaties

Uw Actieplan Duurzame Ontwikkeling in 5 stappen (Juni 2019)

Interview Debora van Zee "MVO draagt bij aan kwaliteit" (Vleesmagazine, april 2016)

Interview Debora van Zee "MVO draagt bij aan kwaliteit" (Bakkerswereld, januari 2016)

Interview Debora van Zee "Bakker en chef klaar voor de toekomst met Food2Future" (Debic, juli 2015)